8 Ocak 2011 Cumartesi

Kültürsüz, Ahlaksız, Katil, Umursamaz MEDYA

İster yazılı ister görsel medya olsun artık çığrından çıkmış, kendini kaybetmiş, gözleri izlenme oranı ve paradan başka bir şey görmeyen kör zihniyetli yetişmiş cahiller topluluğu olmuşlardır. Peki nedir onları bütün bu çirkin sıfatlara eş yapan tavır, davranış veya hareketler?

Artık insanlar ahlaksız dizilerin ne olduğu belli olmayan filmlerin bağımlısı oldu. Her geçen gün sözde aşk ihtiras ihanet şeytan üçlüsünden oluşan dizi tanıtımları ekranları süsler oldu. Belgeseller, eğitici programlar raflara kaldırıldı. Bir insanın diğerinden farkı olmamaya başladı, ülkenin her yerinde aynı şeyler konuşulur oldu, gençlerimiz kendilerini kaybetmekte akranlarıyla yarışır oldu ve en önemlisi kültürümüz bizden sökülüp alınırken biz bu acı senaryoyu sadece seyretmekle yetinir olduk!

Bilmem kim onu şununla aldattı, bu bölümde o buna akıl almaz işkenceler yaptı, bu sabahki bölümde şu cinayet, üzerine vazifesi olmayan akılsız bir gazeteci tarafından açıklığa kavuşturulmaya çalışıldı vs. Buna benzer bir sürü anlamsız cümlelerle sohbetlere başlanıyor. Adına magazin dedikleri bir sürü aptal insanın diğer insanların hayatlarına koca burunlarını sokmaları ilgi çekici hale geldi. Acaba onun evinde ne var ne yok? Bu kiminle nerde ne yaparken görüntülenmiş? Bunu nasıl bir dille yermeli bilemedim, ağzımdan onları tanımlayabilecek iğrenç bir kelime çıkmadı, onlardan nasıl tiksindiğimi ne türlü  apaçık ifade edilir bilemedim. Bu ne biçim bir terbiyesizlik, ahlaksızlıktır ki insanımızı bu hale getirebildi.

Doğru haber, tarafsız haber, yorumsuz haber artık yok! Adına haber dendiği bir aldatmaca serüveni her akşam insanımızın karşısına çıkarılıyor. Haber her türlü yanından cahil insanlar tarafından yorumlanıyor ve insanımız olanları kendi çerçevelerinden yorumlama zahmetinden kurtulmuş oluyor. Tembel, uyuşuk, bilmem kaç santimetrekare bir cihaz olmazsa hiç bir şey ifade etmeyen insanlar, toplumlar oluveriyoruz.

Ve en acısı bütün bu iğrenç medya organlarının yaptığı her şey az çok belli bir kitle tarafından sorgusuz sualsiz izleniyor. Bizler onları seyirlik gösteri niyetine, zaman geçirmek adına bizi biz yapan bütün öğelere tercih ediyoruz. Modeller bu katil, kültürsüz, ahlaksız insanlardan seçiliyor. Modeller bunlarken eserden kaliteli bir insan beklemek çok anlamsız. Ama bu anlamsız olanı bile yapıyoruz. Bu ortamda çocuklardan, gençlerden ve diğerlerinden kendini yetiştirmiş, aklı başında bireyler olmalarını bekliyoruz. Galiba boşa ve çok bekleriz!

Daha kaç nesil bu insan müsvettelerine kurban verilecek?
 http://www.yazarport.com/yazar.aspx?yazar=817

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder